Jump to content
Search

News

Follow current events in our company. 

  • Published: 23. 7. 2024
  • In category: Novice
All news

Otvoritev energetsko obarvanega igrišča v Hrastniku

Na zunanji terasi bazena v Hrastniku je v začetku poletja zraslo novo energetsko obarvano igrišče v Hrastniku. Namenjeno je predvsem mlajšim, ki bodo lahko na zabaven način spoznavali, kako lahko vsak izmed nas proizvaja energijo in kako lahko prispeva k njeni bolj učinkoviti izrabi. Družbeno odgovorni projekt je zasnoval Borzen, slovenski operater trga z elektriko in nosilec blagovne znamke Trajnostna energija, v želji po spodbujanju k bolj trajnostni izrabi virov in učinkovitejši rabi energije.

Šest energetsko obarvanih otroških igral, ki so postavljena na zunanji terasi bazena v Hrastniku, bo otroke in občane seznanjalo s konceptom obnovljive energije in hkrati spodbujalo k bolj trajnostni izrabi energije. Vsi obiskovalci, med katerimi se bodo igral najbolj razveselili prav najmlajši, bodo lahko skozi igro spoznavali, kako lahko vsak posameznik proizvaja energijo in tako zmanjša vplive na okolje. Dejstvo je, da se ozračje in kakovost življenja pod vplivom podnebnih sprememb spreminjata, alternativno rešitev pa predstavljajo obnovljivi viri energije.

Hrastnik je po Mariboru in Kopru, kjer so k projektu pristopili v preteklih letih, postalo tretje mesto v Sloveniji z energetsko obarvanim otroškim igriščem. V sodelovanju z Občino Hrastnik smo ustvarili prostor, kjer se igra in trajnost prepletata v nepozabno trajnostno izkušnjo za otroke in družine.

Igrala so zasnovana tako, da uporabniki z neposredno uporabo proizvajajo elektriko oziroma pretvarjajo energijo. Primerna so zlasti za otroke, starejše od treh let. Močneje, kot se bodo gugali, močneje bo svetila luč na igralih. Poleg tega bodo občanke in občani ter drugi obiskovalci lahko na igralih kakovostno preživljali prosti čas.

 

e-nEWS Receive timely updates and exclusive content  Subscribe here.