Skoči na vsebino
Iskalnik

Novice

Spremljajte aktualno dogajanje v naši družbi. Prijavite se na e-novice.  

  • Objavljeno: 11. 4. 2024
  • V kategoriji: Novice
Vse novice

Borzenova kontaktna točka za spodbujanje rabe obnovljivih virov širi mrežo svetovalcev na terenu

Potem ko je konec marca po Sloveniji zaživelo 16 svetovalnih pisarn kontaktne točke za spodbujanje rabe obnovljivih virov energije, se je ta teden v Ljubljani za svetovanje vlagateljem v naprave za rabo in hranjenje energije iz obnovljivih virov energije izobrazilo dvajset novih svetovalcev.

Na tridnevnih predavanjih so se svetovalci seznanili z najnovejšo zakonodajo s področja uvajanja obnovljivih virov energije (OVE), upravnimi postopki za izvedbo investicij v proizvodne naprave, možnostih priključevanja naprav na omrežje, vrstah naprav za proizvodnjo električne energije iz OVE in tudi pogostimi napakami, ki jih naredijo vlagatelji v postopkih načrtovanja in gradnje omenjenih naprav.

S pridobljenim znanjem bodo svetovalci, ki so za izobraževanje prejeli tudi uradno potrdilo, lahko učinkovito svetovali vsem, ki se bodo prijavili na brezplačno svetovanje Borzenove kontaktne točke OVE pri izvedbi projekta, vezanega na rabo energije iz obnovljivih virov, in v postopkih za pridobitev vseh potrebnih soglasij in dovoljenj. Prijava na svetovanje v katerikoli svetovalni pisarni poteka prek spletnega portala kontaktne točke OVE.

e-novice Želite prejemati aktualne e-novice iz področja delovanja trga z elektriko? Prijavite se