Skoči na vsebino
Iskalnik

Novice

Spremljajte aktualno dogajanje v naši družbi. Prijavite se na e-novice.  

  • Objavljeno: 2. 9. 2022
  • V kategoriji: Novice
Vse novice

Poslovanje družbe v letu 2021

Borzen je s svojimi storitvami pomemben člen v verigi zagotavljanja električne energije odjemalcem, pri tem pa smo v letu 2021 dosegli 433 tisoč EUR čistega dobička.

S 1. januarjem je slovenski trg z elektriko prešel na 15-minutni obračunski interval. Primerjava leta 2021 s podatki zadnjih nekaj let, ko je bil v veljavi še urni obračunski interval, kaže, da se je vsota pozitivnih in negativnih odstopanj bilančnih skupin v letu 2021 povišala za dobrih 14 odstotkov.  Na trgu se sicer število članov bilančne sheme, v primerjavi z letom poprej, ni spremenilo, konec leta smo zabeležili 62 članov.

V podporni shemi za proizvodnjo okolju prijaznejše električne energije, ki jo upravljamo na Borzenu, je bilo konec leta 2021 blizu 4.000 elektrarn z nazivno močjo, ki predstavlja približno 11,3 odstotkov instaliranih zmogljivosti v naši državi. Ob tem je bilo izplačanih za 128,1 mio EUR podpor, proizvedene pa je bilo nekaj več kot 973 GWh električne energije, kar predstavlja približno 7,5 odstotkov slovenske letne porabe.

Preko blagovne znamke Trajnostna energija v letu 2021 izvedli kopico aktivnosti, namenjenih ozaveščanju in informiranju o učinkoviti rabi energije in obnovljivih virih energije. Na naših dogodkih smo v 2021 zabeležili blizu 700 udeležencev, naše informativne video vsebine pa si je ogledalo blizu tri četrt milijona gledalcev.

Vabljeni, da si podrobnejše informacije o poslovanju družbe v letu 2021 preberete v Letnem poročilu družbe Borzen za leto 2021

e-novice Želite prejemati aktualne e-novice iz področja delovanja trga z elektriko? Prijavite se