Skoči na vsebino
Iskalnik

Novice

Spremljajte aktualno dogajanje v naši družbi. Prijavite se na e-novice.  

  • Objavljeno: 26. 4. 2024
  • V kategoriji: Novice
Vse novice

Svetovalne pisarne odpirajo vrata za nove priložnosti trajnostne prihodnosti

Začenja se nova doba trajnostne energetske prihodnosti v Sloveniji, saj so se konec marca po vsej državi odprle svetovalne pisarne Borzenove kontaktne točke za spodbujanje rabe obnovljivih virov energije. V četrtek, 18. aprila, je svoja vrata s predstavitvenim dogodkom odprla pisarna v prostorih Goriške lokalne energetske agencije (GOLEA), včeraj, 25. aprila, pa še pisarna v občini Kranj.

Predstavitveni dogodek je bil priložnost, da se svetovalna pisarna približa zainteresiranim občanom ter jih seznani s svojo vlogo in možnostmi, ki jih ponuja. Vsi, ki načrtujejo postavitev naprave za proizvodnjo in/ali hranjenje električne energije iz obnovljivih virov, imajo sedaj možnost brezplačnega svetovanja v okviru teh pisarn. Svetovanje zajema podporo pri izvedbi projekta ter usmerjanje v postopkih pridobivanja vseh potrebnih soglasij in dovoljenj. Prijavo na svetovanje je mogoče opraviti preko spletnega portala kontaktne točke, kjer so na voljo tudi informacije o lokacijah in delovnih časih svetovalnih pisarn, skupaj z drugimi koristnimi informacijami za vse, ki načrtujejo uporabo obnovljivih virov energije v prihodnosti.

Svetovalci kontaktne točke za obnovljive vire energije ne nudijo le pomoči pri začetku projektov, temveč so na voljo tudi za tiste, ki so že v teku, a potrebujejo podporo pri nujnih postopkih. S svojim strokovnim znanjem bodo svetovalci pomagali prepoznati ključne korake in svetovali, kako jih izvesti čim hitreje in bolj učinkovito.

S svetovalnimi pisarnami se odpirajo vrata novim priložnostim za trajnostno prihodnost Slovenije, kjer bo obnovljiva energija igrala ključno vlogo pri ustvarjanju bolj zelenega in trajnostnega okolja za vse.

e-novice Želite prejemati aktualne e-novice iz področja delovanja trga z elektriko? Prijavite se