Skoči na vsebino
Iskalnik

Novice

Spremljajte aktualno dogajanje v naši družbi. Prijavite se na e-novice.  

  • Objavljeno: 17. 5. 2024
  • V kategoriji: Novice
Vse novice

Uspešno zaključena serija spletnih seminarjev s področja upravljanja z energijo

V četrtek, 16. maja, se je uspešno zaključila serija spletnih seminarjev s področja upravljanja z energijo, ki smo jih organizirali na Borzenu. Spletni seminarji so bili namenjeni različnim ciljnim skupinam - javnemu sektorju, industriji in prebivalstvu, ki so privabili več kot 250 udeležencev.

Udeleženci spletnih seminarjev za prebivalstvo so se seznanili s številnimi tematikami: predstavitev aktualnih razpisov ter subvencij za zelene investicije prebivalstva, učinkovita raba energije in OVE v gospodinjstvih, samooskrba po koncu net meteringa in z net meteringom ter hranilnikom energije, pametni sistemi polnjenja, e-mobilnost, skupnostna samooskrba - priložnosti za občane in optimizacija delovanja samooskrbne sončne elektrarne, hranilnika energije ter polnilne postaje.

Udeleženci spletnega seminarja za učinkovito uporabo energije v javnem sektorju so izvedeli več o možnostih izgradnje sončne elektrarne v obliki javno-zasebnega partnerstva in zakonodaji uvajanja proizvodnih naprav na OVE.

Kaj prinaša Uredba o umeščanju fotonapetostnih naprav in načrtovanje sistemov OVE v skladu z URE, pa je tekla beseda na spletnem seminarju za učinkovito uporabo energije v energetsko intenzivnih podjetjih.

Vabljeni k ogledu vseh posnetkov spletnih seminarjev, ki jih najdete na naši spletni strani www.trajnostnaenergija.si. Prav tako pa si lahko na portalu Trajnostna energija ogledate vse prezentacije predavateljev.

e-novice Želite prejemati aktualne e-novice iz področja delovanja trga z elektriko? Prijavite se