Skoči na vsebino
Iskalnik

Novice

Spremljajte aktualno dogajanje v naši družbi. Prijavite se na e-novice.  

  • Objavljeno: 4. 7. 2024
  • V kategoriji: Novice
Vse novice

Za spodbujanje okolju prijaznejšega prevozništva v cestnem prometu podeljenih za skoraj 2,4 milijona nepovratnih finančnih spodbud

Borzen je nedavno podelil skoraj 2,4 milijona evrov nepovratnih finančnih spodbud za spodbujanje okolju prijaznejšega prevozništva v cestnem prometu.

Javni poziv za nepovratne finančne spodbude je bil objavljen v začetku marca letošnjega leta z namenom izboljšanja okoljske učinkovitosti cestnega prometa tovornih vozil in avtobusov ter zmanjšanja emisij CO2 v cestnem prometu.

Do zaključka prijavnega roka za sklop B, ki je bil namenjen nadgradnji tovornih vozil z aerodinamičnimi deli za zmanjšanje zračnega upora, smo prejeli skupno 245 vlog. Rok za oddajo vlog se je zaključil 6. maja 2024, vse odločbe vlagateljem pa so že bile izdane. Nepovratna finančna spodbuda se bo upravičencem izplačala na bančni račun, naveden v vlogi, v roku 30 dni od dokončnosti odločbe.

Medtem pa je sklop A za podelitev nepovratne finančne spodbude za nakup ali predelavo tovornih vozil in avtobusov na sintetični plin in biometan ter s pogonom na elektriko in vodik še vedno odprt. Vlogo s potrebnimi dokazili lahko oddate vse do 30. oktobra 2024. Vse zainteresirane vabimo, da oddajo svoje vloge in s tem prispevajo k bolj trajnostnemu prometu.

Več informacij o javnem pozivu in pogojih za prijavo na še odprti sklop A najdete na spletni strani Borzena.

 

e-novice Želite prejemati aktualne e-novice iz področja delovanja trga z elektriko? Prijavite se