Skoči na vsebino
Iskalnik

Novice

Spremljajte aktualno dogajanje v naši družbi. Prijavite se na e-novice.  

  • Objavljeno: 19. 6. 2024
  • V kategoriji: Novice
Vse novice

Za subvencioniranje nakupa e-koles po dveh tednih skoraj 600 vlog za skupno 260.000 EUR sredstev

Konec maja objavljeni javni poziv za sofinanciranje nakupa mestnih, zložljivih in tovornih električnih koles je dosegel svoj namen in že v dveh tednih od začetka sprejemanja vlog pritegnil precejšnje zanimanje posameznikov, ki želijo v prihodnje svojo pot na delo ali po drugih opravkih opravljati na okolju prijaznejši način.

V dveh tednih smo na Borzenu v aplikaciji za sprejem vlog zabeležili 578 oddanih vlog za skupno kar 260.509,76 EUR zaprošenih nepovratnih sredstev. 235 vlagateljev je v tem času že prejelo pozitivno odločbo, na podlagi katere bodo v roku 60 dni od njene dokončnosti prejeli subvencijo.

Povprečna cena koles, za katera so vlagatelji oddali vlogo, se giblje okrog 2000 evrov, povprečna višina subvencije pa okrog 450 evrov.

Na javni poziv so se hitro odzvali tudi ponudniki električnih koles, ki kupce obveščajo, za katera kolesa lahko pridobijo subvencijo in v kakšni višini. Ob tem kupcem svetujemo, naj tudi sami dodatno preverijo, ali kolo, ki ga nameravajo kupiti, res ustreza pogojem, objavljenim v javnem pozivu (ustrezen standard, blatniki in luči kot serijska oprema, motor z največjo trajno nazivno močjo do 250 W…), na podlagi katerih jim bomo lahko izdali pozitivno odločbo.

e-novice Želite prejemati aktualne e-novice iz področja delovanja trga z elektriko? Prijavite se