Skoči na vsebino
Iskalnik

Novice

Spremljajte aktualno dogajanje v naši družbi. Prijavite se na e-novice.  

  • Objavljeno: 29. 5. 2024
  • V kategoriji: Novice
Vse novice

Že tretja generacija strokovnjakov nadgradila in obnovila znanje s področja energetskih pregledov

V mesecu maju smo na Borzenu, pod blagovno znamko Trajnostna energija, že tretje leto zapored izvedli dve usposabljanji, eno za izvajanje energetskih pregledov stavb in drugo za izvajanje energetskih pregledov industrijskih objektov s proizvodnimi procesi.

Energetski pregledi so temelj za izboljšanje energetske učinkovitosti stavb in procesov ter igrajo ključno vlogo pri zagotavljanju prihrankov energije. S tem, ko prikažejo realno stanje objektov in proizvodnih procesov ter njihovo energetsko (ne)učinkovitost, omogočajo identifikacijo področij za izboljšanje. Čestitke štiridesetim novim strokovnjakom, ki so nadgradili in obnovili svoje znanje s področja energetskih pregledov.

Program učinkovite rabe energije v objektih in organizacijah temelji na energetskem pregledu, ki vključuje predloge možnih ukrepov z določitvijo prioritet ter napotke za organizacijske spremembe in kakovostne investicijske odločitve. Na podlagi energetskega pregleda se pripravi ocena energetskega varčevalnega potenciala in analiza obstoječega energetskega stanja. Cilj tovrstnih pregledov je poiskati vsa energetsko neučinkovita mesta, predstaviti možnosti za izboljšave, znižati porabo energije in optimizirati stroške.

Oglejte si gradiva in seznam strokovnjakov.

e-novice Želite prejemati aktualne e-novice iz področja delovanja trga z elektriko? Prijavite se