Skoči na vsebino
Iskalnik

News

Follow current events in our company. 

  • Objavljeno: 1. 10. 2019
  • V kategoriji: Novice
Vse novice

Borut Rajer, direktor energetskega področja na Borzenu, ponovno izvoljen v upravni odbor Europex-a

Na volitvah Generalne skupščine EUROPEX-a, evropskega združenja energetskih borz in operaterjev trga, ki so potekale 27. septembra v Zadru, so direktorja energetskega področja na Borzenu, g. Boruta Rajerja ponovno izvolili v Upravni odbor. Izkazano zaupanje je zagotovo tudi posledica njegovega dolgoletnega uspešnega strokovnega dela na področju energetskih trgov.

G. Rajer tako ostaja v Upravnemu odboru, ki ga sestavljajo še Erling Thiis (Nord Pool), Jonas Törnquist (EPEX SPOT), Artur Trindade (OMIE) in Piotr Zawistowski (TGE). Po besedah Boruta Rajerja si bodo v združenju še naprej prizadevali za konkurenčen, urejen in pregleden energetski evropski trg.

Europex je neprofitno združenje evropskih energetskih borz in operaterjev trga, ki ima trenutno 27 članov. Združenje zastopa interese veleprodajnega trga z elektriko in plinom ter okoljskih trgov, s poudarkom na razvoju evropskih regulativnih okvirov za trgovanje na veleprodajnem trgu ter nudenju prostora za diskusije na evropski ravni. Borzen je eden izmed ustanovnih članov združenja Europex, v katerem aktivno sodeluje predvsem na področju okoljskih trgov (Work Group Environmental Markets), preglednosti in integritete trgov (Work Group Financial Markets, Integrity and Transparency) in energetskih trgov (Work Groups Power Markets).

 

e-nEWS Receive timely updates and exclusive content  Subscribe here.