Skoči na vsebino
Iskalnik

News

Follow current events in our company. 

  • Objavljeno: 14. 6. 2023
  • V kategoriji: Novice
Vse novice

Nova generacija strokovnjakov nadgradila in obnovila svoje znanje s področja energetskih pregledov

V mesecu maju in juniju sta potekali usposabljanji, ki smo jih na Borzenu, pod blagovno znamko Trajnostna energija, izvedli že drugo leto zapored, eno za izvajanje energetskih pregledov stavb in drugo za izvajanje energetskih pregledov industrijskih objektov s proizvodnimi procesi.

Energetski pregledi so osnova za izboljšanje energetske učinkovitosti stavb in procesov ter so ključnega pomena pri zagotavljanju prihrankov energije, saj prikazujejo realno stanje objektov, proizvodnih procesov in njihove energetske (ne)učinkovitosti. Čestitke skoraj štiridesetim novim strokovnjakom, ki so svoje zanje s področja energetskih pregledov nadgradili in obnovili.

Osnova programa učinkovite rabe energije v objektih in organizacijah je energetski pregled, ki vsebuje predloge možnih ukrepov z določanjem prioritet ter napotke za organizacijske spremembe in kvalitetne investicijske odločitve. Na podlagi energetskega pregleda se izdela ocena energetskega varčevalnega potenciala ter analiza obstoječega energetskega stanja. Cilj tovrstnih pregledov je poiskati vsa energetsko neučinkovita mesta, predstaviti možnosti za izboljšave in tako znižati porabo energije in optimizirati stroške.

Rezultati analize zadovoljstva udeležencev so na izredno visokem nivoju, saj je na splošno z izvedbo usposabljanj zadovoljnih kar 94 % vprašanih.

Oglejte si gradiva in seznam strokovnjakov.

e-nEWS Receive timely updates and exclusive content  Subscribe here.