Skoči na vsebino
Iskalnik

News

Follow current events in our company. 

  • Objavljeno: 10. 11. 2022
  • V kategoriji: Novice
Vse novice

Spletni seminar: Energetski pregled, energetsko knjigovodstvo in poročanje ter vodenje projektov v energetsko intenzivnih podjetjih

Zaradi vse višjih cen energentov, energetske in podnebne krize, je potrebno ugotoviti kako zmanjšati vse večjo rabo energije.

Eden izmed ukrepov so energetski pregledi v energetsko intenzivnih podjetjih, ki so bili poleg energetskega knjigovodstva, poročanja in vodenja projektov glavna tema seminarja, ki ga je organiziral Borzen in je potekal 10. novembra. Po zakonu so velika podjetja zavezana k izvajanju energetskih pregledov na vsaka štiri leta. »Do večje energetske učinkovitosti pa lahko pridemo tudi z izvajanjem mehkih ukrepov, kot so ugašanje luči, nastavite primerne temperature hlajenja in ogrevanja, prav tako velja za velika podjetja skušajo uporabiti kar se da veliko stvari, ki so jim na voljo (odpadno toplota, odpadni hald, energenti),« je povedal Jure Eržen iz Lokalne energetske agencije Gorenjska.

Če ste zamudili seminar, bo v kratkem na voljo posnetek kot tudi podrobnejše gradivoprezentacije predavanj pa najdete tukaj.

V naslednjih tednih sledijo še seminarji:

Vas zanima tudi upravljanje z energijo v javnem sektorju?

Prijavite se na serijo spletnih seminarjev s področja upravljanja z energijo v javnem sektorju.

e-nEWS Receive timely updates and exclusive content  Subscribe here.