Skoči na vsebino
Iskalnik

News

Follow current events in our company. 

  • Objavljeno: 24. 5. 2023
  • V kategoriji: Novice
Vse novice

Spletni seminar na temo zelenega javnega naročanja v segmentu elektronske pisarniške opreme

Sredi maja je preko 100 udeležencev sodelovalo na spletnem izobraževanju na temo zelenega javnega naročanja, ki je potekalo v organizaciji Borzena in Ministrstva za okolje, podnebje in energij.

Udeleženci so se seznanili s pristopom zelenega javnega naročanja v segmentu elektronske pisarniške opreme s praktičnim prikazom uporabe Uredbe ZeJN.

Predavatelji so v sklopu izobraževanja predstavili tudi uporabo energijskih nalepk in okoljskih znakov pri posameznih predmetih elektronske pisarniške opreme, ki so ključnega pomena za doseganje ciljev po Uredbi ZeJN. Osnovna merila za osebne in prenosne računalnike ter monitorje so usmerjena predvsem v vključevanje tehničnih specifikacij v zvezi s porabo energije, vključujejo pa tudi merila, ki se nanašajo na življenjsko dobro proizvodov. Slednja so izbrana na podlagi znaka Energy Star ter znakov modri angel (Blue Angel), nordijski labod (Nordic Swan) idr. Spletno izobraževanje je vključevalo tudi praktični prikaz uporabe baze EPREL, predstavljen pa je bil tudi vidik ponudnika, podjetja ALTERNA d.o.o., ki je z udeleženci delil svoje izkušnje iz prakse.

Kmalu na voljo videoposnetek za vse, ki ste spletni seminar zamudili. Vabljeni pa k ogledu prezentacij ter uporabi orodja za izračun stroškov v življenjski dobi za naročanje računalnikov in monitorjev in pripadajočega Uporabniškega priročnika za izračun stroškov v življenjski dobi za zelena javna naročila računalnikov in monitorjev.

e-nEWS Receive timely updates and exclusive content  Subscribe here.