Skoči na vsebino
Iskalnik

Novice

Spremljajte aktualno dogajanje v naši družbi. Prijavite se na e-novice.  

  • Objavljeno: 27. 9. 2024
  • V kategoriji: Novice
Vse novice

Nagradni natečaj "Trajnostna energija 024: Ustvarjajmo boljši svet z našimi odločitvami"

Borzen z veseljem napoveduje nov nagradni natečaj "Trajnostna energija 024: Ustvarjajmo boljši svet z našimi odločitvami", namenjen predšolskim otrokom in osnovnošolcem.

Natečaj bo potekal od 16. septembra 2024 do 29. novembra 2024, sodelujejo pa lahko vsi slovenski vrtci in osnovne šole. Namen natečaja je spodbujanje razmišljanja o trajnostnih praksah in energetski učinkovitosti med najmlajšimi.

Osnovni cilj natečaja je ozaveščanje o pomembnosti varčevanja z energijo, zmanjševanja odpadkov ter uporabe obnovljivih virov energije. Prav tako poudarjamo pomen trajnostnih odločitev pri mobilnosti in učinkoviti rabi energije.

Sodelujejo lahko skupine iz vrtcev, skupine osnovnošolskih otrok prve, druge in tretje triade osnovne šole (od 1. do 9. razreda). Udeleženci morajo ustvariti grafit in se vsebinsko navezati na teme oz. ključna sporočila, ki izražajo njihovo vizijo trajnostnega sveta, in ga fotografirati. Grafit se lahko nariše na steno, tla ali premične površine, kot so platno, papir ali karton, ter obesi na vidno mesto v ustanovi. Grafite morajo mentorji skupin poslati v obliki fotografije na elektronski naslov natecaj@trajnostnaenergija.si do 29. novembra 2024.

Oglejte si pravila, dostopajte do vloge in preberite več informacij.

Vabljeni k sodelovanju in ustvarjanju boljšega, trajnostnega sveta.

 

e-novice Želite prejemati aktualne e-novice iz področja delovanja trga z elektriko? Prijavite se