Skoči na vsebino
Iskalnik

Novice

Spremljajte aktualno dogajanje v naši družbi. Prijavite se na e-novice.  

  • Objavljeno: 29. 7. 2024
  • V kategoriji: Novice
Vse novice

Javno posvetovanje o neodvisnem agregatorju

Borzen, d.o.o., objavlja javno posvetovanje o neodvisnem agregatorju na slovenskem trgu z električno energijo.

Ker ima operater trga nalogo, da v Pravilih za delovanje trga z električno energijo opredeli tudi način izračuna bilance za neodvisnega agregatorja, je namen posvetovanja pridobiti mnenja in povratne informacije zainteresirane javnosti, strokovnjakov in drugih deležnikov glede izzivov, priložnosti in predlogov za izboljšanje delovanja neodvisnih agregatorjev na slovenskem trgu z električno energijo.

V okviru posvetovanja objavljamo Študijo analiza stroškov in koristi nadgradnje osnovnega modela neodvisnega agregatorja, ki smo jo naročili v skladu z 11. odstavkom 99. člena Zakona o oskrbi z električno energijo (ZOEE) (Uradni list RS, št. 172/21). Z odgovori na vprašanja, vezana na posamezna poglavja v študiji, lahko deležniki sooblikujete vlogo in delovanje neodvisnih agregatorjev na trgu električne energije.

Na podlagi prejetih mnenj bomo poskrbeli za oblikovanje učinkovitih rešitev, ki bodo podprle razvoj prožnosti in prispevale k trajnostni prihodnosti energetskega sektorja v Sloveniji.

Vabimo vas, da preučite objavljeno analizo in odgovorite na vprašanja, ki se nanašajo na posamezna poglavja v študiji. Prosimo vas, da nam izpolnjeni obrazec z vprašanji posredujete najkasneje do vključno 6. septembra 2024 izključno po e-pošti na naslov pravila@borzen.si.

Če imate dodatna vprašanja ali potrebujete več informacij, nas lahko kontaktirate na info@borzen.si

Za vaše sodelovanje in dragoceni prispevek se vam vnaprej zahvaljujemo.

e-novice Želite prejemati aktualne e-novice iz področja delovanja trga z elektriko? Prijavite se