Skoči na vsebino
Iskalnik

Novice

Spremljajte aktualno dogajanje v naši družbi. Prijavite se na e-novice.  

  • Objavljeno: 1. 9. 2023
  • V kategoriji: Novice
Vse novice

Vodenje Borzena s 1. septembrom prevzema Mojca Kert

Vodenje družbe Borzen je s 1. septembrom 2023 za polno mandatno obdobje petih let prevzela Mojca Kert.

Vodenje družbe Borzen je s 1. septembrom 2023 za polno mandatno obdobje petih let prevzela Mojca Kert.

Mojca Kert, po izobrazbi diplomirana inženirka strojništva, zase pravi, da sta se z energetiko spoznali med študijem. Panoga, ki ji celotno poklicno pot ostaja zvesta, pa jo po vseh letih še vedno izjemno navdihuje. Poklicno pot je pričela v Železarni Ravne, se kalila v Energetiki Ravne, kasneje pa je vrsto let uspešno vodila družbo Petrol Energetika. Pred prihodom na Borzen je bila zaposlena v družbi GEN-I, nazadnje kot direktorica prodaje B2B. Vseskozi je v različnih vlogah sodelovala tako v strokovnih združenjih, upravnih odborih, kot tudi nadzornih svetih. Med svoje pomembnejše karierne dosežke uvršča nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, ponosna pa je tudi na svojo vlogo mentorice v mentorski mreži Združenja Manager, kjer predano in z navdihom opogumlja mlajše kolegice za prevzem vodstvenih in vodilnih položajev.

Ob nastopu funkcije je ga. Kert izpostavila:

»Znašli smo se v obdobju intenzivne energetske transformacije, ki je neločljivo povezana s trajnostnim razvojem in digitalizacijo. Nove tehnologije pa močno zaznamujejo in spreminjajo naravno in družbeno okolje. V energetiki v ospredje tako stopajo okolju prijaznejši energenti, klasični odjemalci energije pa postajajo vedno aktivnejši, zlasti v smislu upravljanja in proizvodnje energije.

Borzen vidim kot ključnega akterja pri udejanjanju pravičnega in zelenega prehoda naše države ter tako aktivnega sokreatorja nizkoogljične prihodnosti. Določene naloge v tej luči družba izvaja že sedaj, še več jih v tej smeri pričakujem v prihodnje. Ob tem pa se zavedam, da je za uresničevanje zastavljenih ciljev in uspešno poslovanje družbe potrebna homogena, strokovna in predana ekipa. Z izkušnjami in znanjem, ki sem jih pridobila zlasti kot direktorica družbe Petrol Energetika ter tudi kot direktorica kadrov in splošnega področja in nazadnje kot direktorica prodaje poslovnim odjemalcem v družbi GEN-I, se bom posvečala upravljanju uspešnosti, zavzetosti, kariernega razvoja in zadovoljstva sodelavcev ter gradila sodelovalne odnose z različnimi deležniki energetskega trga.«

e-novice Želite prejemati aktualne e-novice iz področja delovanja trga z elektriko? Prijavite se