Skoči na vsebino
Iskalnik

News

Follow current events in our company. 

  • Objavljeno: 25. 10. 2021
  • V kategoriji: Novice
Vse novice

Borut Rajer, direktor energetskega področja na Borzenu, ponovno izvoljen v upravni odbor Europex-a

Konec prejšnjega tedna so na letnem zasedanju Europex-a – združenja evropskih borz in operaterjev trga, potekale volitve funkcionarjev. V upravni odbor organizacije je bil za obdobje 2022 do 2023 za vnovičen mandat izvoljen Borut Rajer, direktor energetskega področja na Borzenu. Predsednik upravnega odbora Europex-a ostaja Pieter Schuurs iz ICE Endex, ostali člani pa so poleg g. Rajerja še Jonas Törnquist (EPEX SPOT), Piotr Zawistowski (TGE), Andrea Péruzy (GME) in Ahmet Türkoğlu (EPİAŞ/EXIST).

Veliko priznanje zaupanja s strani evropskih borz in operaterjev trga z elektriko tako Borzenu, kot Borutu Rajerju, je le-ta pospremil z besedami: “Vesel sem, da imam priložnost sodelovati v upravnem odboru Europex-a tretji zaporedni mandat. Pred nami kot združenjem ter pred celotnim sektorjem je veliko novosti in izzivov.”

Na zasedanju Generalne skupščine je med drugimi tekla tudi beseda o gibanju cen energije in o podnebni prihodnosti Evrope.

Europex je združenje evropskih energetskih borz in operaterjev trga, ki ima trenutno 30 članov. Združenje zastopa interese veleprodajnega trga z elektriko in plinom ter okoljskih trgov, s poudarkom na razvoju evropskih regulativnih okvirov za trgovanje na veleprodajnem trgu ter nudenju prostora za diskusije na evropski ravni. Borzen je eden izmed ustanovnih članov združenja Europex, v katerem aktivno sodeluje predvsem na področju energetskih trgov (Work Groups Power Markets), preglednosti in integritete trgov (Work Group Financial Markets, Integrity and Transparency) in okoljskih trgov (Work Group Environmental Markets).

Več informacij je dostopnih v sporočilu za javnost (v angleškem jeziku).

e-nEWS Receive timely updates and exclusive content  Subscribe here.