Skoči na vsebino
Iskalnik

News

Follow current events in our company. 

  • Objavljeno: 18. 10. 2022
  • V kategoriji: Novice
Vse novice

Borutu Rajerju petletni mandat direktorja družbe Borzen

Nadzorni svet družbe Borzen je na mesto direktorja družbe z dnem 1. 11. 2022 za polno mandatno obdobje petih let imenoval mag. Boruta Rajerja.

Mag. Borut Rajer, čigar poklicna pot je že skoraj dve desetletji prepletena z energetiko, je po izobrazbi ekonomist in statistik.  Vrsto let je bil direktor energetskega področja pri družbi Borzen, kjer se je ukvarjal z razvojem slovenskega energetskega trga, vseskozi pa je bil aktiven tudi na področju obnovljivih virov ter učinkovite rabe energije. Sodeluje v več slovenskih in mednarodnih delovnih skupinah. Od januarja 2018 je član upravnega odbora EuroPEX, združenja evropskih energetskih borz, trenutno v tretjem mandatu, kjer je bil pred tem vodja delovne skupine za okoljske trge. Kot predavatelj se udeležuje različnih strokovnih dogodkov, je avtor strokovnih člankov, svoje znanje pa zelo rad deli tudi z mlajšimi generacijami – že leta je gostujoči predavatelj na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Ob imenovanju je mag. Rajer izpostavil: »Energetika preživlja negotove čase, ki že sami po sebi narekujejo spremembe. Spremembe trga in vseh deležnikov, naših navad in dojemanj, prav tako pa spremembe na področju razvoja novih tehnologij in njihovega umeščanja v naravni in družbeni prostor. Pred Borzenom je obdobje izzivov, tako na področju delovanja operaterja trga, kot na področju delovanja centra za podpore. Zaupam svoji ekipi in verjamem, da nam bo skupaj uspelo.«

e-nEWS Receive timely updates and exclusive content  Subscribe here.