Skoči na vsebino
Iskalnik

News

Follow current events in our company. 

  • Objavljeno: 27. 10. 2022
  • V kategoriji: Novice
Vse novice

Prvo delovno srečanje z župani in predstavniki občin

Včeraj se je odvilo prvo regijsko energetsko delovno srečanje z župani in predstavniki občin, ki ga je organiziral Borzen, slovenski operater trga z elektriko, v sklopu svoje blagovne znamke Trajnostna energija. 

Zbrane je uvodoma pozdravil gostitelj srečanja, župan Maribora, Aleksander Saša Arsenovič, ki je izpostavil pomen sodelovanja in da Maribor, kot regionalno središče, vodi aktivnosti tudi na področju trajnostne energije in podnebne nevtralnosti ter povezuje akterje v celotni regiji.

V okviru delovnega obiska je Borzen predstavil aktivnosti na področju pospeševanja izrabe obnovljivih virov za proizvodnjo električne energije in učinkovite rabe energije, ki jih izvaja pod blagovno znamko Trajnostna energija ter v okviru centra za podpore proizvodnji iz okolju prijaznih virov in zbrane povabil k spremljanju portala trajnostanenergija.si. Na srečanju so župani razpravljali o izzivih občin na področju umeščanja obnovljivih virov energije v prostor in iskanju investitorjev, razvoju na kmetijskih zemljiščih ter pravnih postopkih za postavitev sončnih elektrarn.

Vsi prisotni so zelo pozdravili namero Borzena, ki želi  nadgraditi dolgoročno sodelovaje z lokalnimi skupnostmi in jim pomagati razvijati področje energetike z namenom povečanja izrabe lokalnih obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije. Občine se namreč soočajo s problemom pomanjkanja kadrovskih in drugih virov in jim takšno sodelovanje odpira nove možnosti, ne samo pri proizvodnji energije ampak tudi pri vzpostavljanju energetskih skupnosti. Že v mesecu novembru Borzen pripravlja serijo brezplačnih spletnih seminarjev, kjer bodo lokalne skupnosti lahko pridobile še več informacij s področja trajnostne energetike. Ob koncu srečanja so se prisotni seznanili tudi z načrti EU in Slovenije na področju uporabe zelenega vodika. Uspešen sestanek se je zaključil z željo, da se takšna srečanja ponovijo ter vabilom na spletne seminarje.

Vabimo vas na preostala regijska srečanja, ki še sledijo do konca leta.

Prijava in več informacij.

e-nEWS Receive timely updates and exclusive content  Subscribe here.