Skoči na vsebino
Iskalnik

News

Follow current events in our company. 

  • Objavljeno: 13. 2. 2024
  • V kategoriji: Novice
Vse novice

Uspešno izvedena delavnica Kako načrtovati projekte postavitve sončnih elektrarn na javnih objektih in površinah

Na delavnici »Kako načrtovati projekte postavitve sončnih elektrarn na javnih objektih in površinah«, ki je v organizaciji družbe Borzen v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Inštitutom za javno-zasebno partnerstvo potekala 12. februarja, smo lahko slišali številne odgovore na vprašanja o načrtovanju in možnostih sofinanciranja javnih projektov postavitve sončnih elektrarn ter postopkih pridobivanja dovoljenj.

Izkušeni strokovnjaki, ponudniki in izvajalci so razpravljali in obravnavali tematike, povezane z načrtovanjem in izvedbo investicij v obnovljive vire energije, vse od postopkov, financiranja, urejanja dokumentacije in pridobivanja dovoljenj, do tega, kam se lahko obrnete po strokovno pomoč. Predstavljen je bil tudi praktičen primer postavitve sončnih elektrarn, povezanih v energetsko skupnost, po modelu projektiraj-financiraj-zgradi-upravljaj (DFBOT) »Zelena energija na površinah in objektih Mestne občine Ljubljana«.

Iztok Gornjak iz Borzena je poleg javnih pozivov za pospeševanje energije iz obnovljivih virov energije predstavil in izpostavil tudi Borzenovo kontaktno točko za spodbujanje rabe obnovljivih virov energije. Namen dejavnosti kontaktne točke je ponuditi in usmerjati vlagatelje pri celotnem postopku investicije. V ta namen bodo v kratkem vzpostavljene in začele delovati tudi svetovalne pisarne, ki bodo pokrile celotno Slovenijo. Prve bodo odprte v vseh večjih mestih.

Poiščite še več informacij in dostopajte do prezentacij.

e-nEWS Receive timely updates and exclusive content  Subscribe here.